Topjury reikt op Woonbeurs prijs uit aan jong talent Amsterdam

AMSTERDAM – Meubelontwerper Fred Constant, Interieurarchitect Hanneke Huisman en Montis-eigenaar Paul van den Berg reikten dit jaar op de Woonbeurs de innovatie- en aanmoedigingsprijs uit aan veelbelovend HMC-talent 2009.

Deze prijs is beschikbaar gesteld door Stichting SVM Innovatiefonds en bedoeld om talentvolle mbo leerlingen te helpen hun meubel- en interieurproducten te ontwikkelen en eventueel op de markt te brengen. De uitreiking vond dinsdagavond plaats in de stand van het HMC 8-025 (Designhal 8 stand nr. 25).

De innovatieprijs 2009 werd dit jaar uitgereikt aan 2 afgestudeerde meubelmakers, Loes Hermes en Carolien Laro. Volgens de jury laten beide leerlingen met hun stoelontwerpen zien dat ze de kwaliteit van het materiaal hebben gebruikt en benut op een innovatieve manier. Loes heeft met haar ‘Stapelstoel’ een compleet uitgewerkte stoel tot stand gebracht, waarvan de vorm goed is, die toepasbaar is en ook nog eens goed zit. Carolien heeft gezocht naar de grenzen en de bruikbaarheid van hout in haar stoelontwerpen ‘Verend hout’ en ’15 degrees’ en dit prachtig uitgevoerd. De aanmoedigingsprijs 2009 is uitgereikt aan Stéphan Barnaud afgestudeerd interieuradviseur. Volgens de jury bewijst Stéphan met zijn complete inrichtingsplan ‘Het oude stadhuis’ dat computertekeningen niet zakelijk en zonder poëzie hoeven te zijn. Met een geheel eigen tekenstijl heeft hij een project van zeer hoog niveau gerealiseerd.

De innovatieprijs bestaat uit 2.500 euro en de aanmoedigingsprijs uit 500 euro en de bijbehorende bronzen beeldjes. De te winnen geldbedragen dienen besteed te worden aan het verder uitwerken van de projecten en het eventueel productierijp maken daarvan. Alle genomineerde werkstukken zijn vanaf vandaag te bewonderen in de stand van het HMC op de Woonbeurs in de RAI Amsterdam.

Stichting SVM Innovatiefonds
Stichting SVM Innovatiefonds stelt zich ten doel de vakopleiding in de meubelbranche te stimuleren, en geeft inhoud aan deze doelstelling door fondsen ter beschikking te stellen om het ontwikkelen van nieuwe ideeën aan te moedigen. Hierbij richt de Stichting zich expliciet tot de leerlingen van het HMC omdat die zich als meest toonaangevend en veelbelovend manifesteren. Via dit initiatief hoopt de Stichting de wisselwerking tussen opleiding en bedrijven te stimuleren en nader tot elkaar te brengen.

Bron: www.nufoto.nl

EXPOSITIES

NOMINATIES EN PRIJZEN

SPRING WOOD IN DE MEDIA