Luxe houten Koffer voor het Presenteren van diverse soorten natuurlijke etherische Oliën

Bovenstaande zin was de vraagstelling van mijn opdrachtgever.

Het overzichtelijk presenteren van een natuurlijk kwaliteitsproduct. Hierbij horen een luxe uitstraling en natuurlijke materialen.

Dit zie je terug in het ontwerp door het o.a. het gebruik van massief teak. De bodem en het deksel zijn gemaakt van gefineerd teak met een sierlijnen erin. Een houtsoort en materiaal, dat ook veel in de luxe jachtbouw wordt toegepast.

Luxe houten koffer voor het presenteren van etherische oliën


Ontwerpschets houten monsterkoffer

Ook het gebruik van glimmend messing beslag in combinatie met handgemaakte tuigleren sluitingen geeft de koffer een luxe uitstraling.

Gebogen houten kofferhandgreep met messing schroeven


Handgemaakte tuigleren sluiting

Het interieur is gemaakt van natuurlijk berkenmultiplex. De inkepingen in de koffer en deksel zorgen ervoor dat de kleine flesjes op hun plek blijven tijdens het transport. Zo kunnen de oliën als een display direct worden getoond aan de klant.

Berkenmultiplex indeling

De handgemaakte koffergrepen van gefineerd mahonie en tuigleren sluitingen zijn bevestigd met messing schroefjes. Die speciaal hiervoor zijn uitgezocht.

Zoals je ziet wordt aan de kleinste details aandacht besteed.

Voor de scharnieren zijn speciale lamello scharnieren gebruikt.

Lamello scharnier

De voetjes van de koffer zijn zo gemaakt dat het rechtop deksel open blijft staan als de koffer is geopend. Zonder dat een klepscharnier in de weg zit.

Wel zo makkelijk tijdens de presentatie.

De schuine zijde aan de koffervoetjes zorgen ervoor dat het deksel open blijft staan en er geen speciale klepscharnieren nodig zijn.

Bij een andere indeling van het interieur zou je hier bijvoorbeeld een Ipad in het deksel kunnen plaatsen om bijvoorbeeld een powerpoint op te presenteren.

Voor meer informatie: info@larodesign.nl

Ontwerp gemaakt in opdracht van Ritmeester BV

Zie ook: http://www.ritmeesteralblasserdam.nl/categorie/442.html

BOXES, (SHOW)CASES & CASSETTES